3 MASALAH UTAMA ORANG BUAT COPYWRITING

Akibatnya...

Ingat buat bisnes boleh settle masalah kewangan. Tapi sebab TAK TERRER BAB COPYWRITING bertambah pula masalah lain.

Duit dah habis sebab beli stok.

people-buying-02

Nak bayar bil dan tampung belanja pun tak cukup.

people-buying

Last-last terpaksa berhutang pulak...

save-money

Nak tak anda?

Iklan yang anda tulis ramai orang nak baca.

Yang komen dan whatsapp pun tak putus-putus.

Lagi best, jualan hari-hari ada.

Income pun bertambah.

Hutang-hutang pun boleh settle.

Ya! Langkah pertama anda boleh buat untuk tingkatkan jualan ialah tingkatkan skill COPYWRITING anda…

Assalammualaikum…

Saya Ali Hanafiah atau lebih dikenali sebagai cikgu Ali (sebab pernah jadi cikgu bahasa tingakat 6 sejak 1999 sampai 2007).

Ye, copywriting ni bukan benda mudah. Saya sendiri mula buat bisnes online sejak 2010 lagi menghadapi cabaran nak buat copywriting ni.

Banyak buku dan ebook pasal copywriting saya beli, semata-mata pandai dalam bab copywriting. Tak cukup dengan itu saya juga pergi ke kelas-kelas untuk belajar lebih dekat. 

Nak kata pandai lepas tu tak juga. Buat ayat iklan gitu-gitu boleh lah. Tapi saya rasa masih ada yang kurang.Bukan ebook dan buku tu tak bagus. Bukan juga kelas dan sifu tempat saya belajar tu tak bagus…

TAPI sebagai orang baru kadang-kadang nak meresap ilmu yang “agak tinggi” tu rasa susah sangat.

Belajar dah, tapi waktu apply semuanya ke laut.

Tapi saya tak putus asa…

Saya cuba dan terus cuba hasilkan ayat-ayat iklan.

Daripada iklan yang krik-krik sampailah iklan dapat menarik perhatian orang ramai untuk

membeli produk yang dijual.

Daripada iklan untuk facebook ad sampailah kepada surat jualan.

Kalau dikira sejak 2010 sampai sekarang dah lebih 10,000 ayat iklan dah saya hasilkan.

Sekarang saya nak kongsikan pengalaman saya itu kepada anda semua…

Memperkenalkan…

KITAB COPYWRITING merupakan panduan langkah demi langkah yang mudah untukorang baru mempelajari ilmu copywriting.

Kitab ini merupakan himpunan formula demi formula copywriting yang saya sendiri guna dari dulu sampai sekarang.

Dari semasa ke semasa saya update formula ini supaya menjadi formula yang mudah faham dan senang diikuti  terutamanya oleh orang baru dan masih tak berapa faham lagi bab copywriting.

Asalnya formula ini saya gunakan untuk mengajar peserta coaching saya. Akhirnya formula-formula ini saya kumpul dalam satu ebook dan terhasillah KITAB  COPYWRITING ini.

Aktiviti

Setiap bab dan topik disusun ikut proses menulis iklan itu sendiri. Anda hanya perlu follow bab awal hingga akhir insyallah akan mahir teknik menghasilkan iklan yang baik. Menggunakan bahasa

membaca

Saya gunakan bahasa yang biasa kita gunakan. Anda baca kitab ini akan rasa macam saya bercakap dengan anda je. Tiada istilah pelik-pelik dan susah nak faham.

menaip-formula

Setiap topik dan langkah disertakan dengan contoh-contoh sebenarnya. Ia membantu anda lebih mudah faham tentang ilmu yang disampaikan.

menulis

Setiap topik akan diberikan aktiviti supaya anda terus dapat mempraktikkan ilmu yang dipelajari.

baca-phone-02

Paparan kitab ini telah diselaraskan supaya ia mudah dibaca melalui handphone. Jadi anda boleh baca di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa yang anda perlukan. Kalau nak print pun boleh juga.

grafik-menarik

Kitab ini tidak membosankan anda sebab latarnya diberikan warna yang menarik dan menjadikan anda rasa segar sewaktu membacanya.

Apa yang diajar dalam KITAB ini?

Proses menghasilkan ayat iklan langkah demi langkah

Kitab ini akan menunjukkan anda proses awal hingga akhir untuk menghasilkan ayat iklan. Kebanyakan panduan dan kelas hanya ajar cara menulis ayat iklan tapi ada perkara yang perlu dilakukan sebelum menulis tidak disentuh. Dalam kitab ini akan akan belajar semua proses tersebut secara detail termasuklah sebelum dan juga selepas menulis. Senang cerita anda tahu bagaimana cara mereka yang pro menghasilkan ayat iklan. Cara mudah

Cara mudah untuk mendapatkan idea membuat iklan

Ini adalah antara masalah utama orang nak buat ayat iklan. Kitab ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana sebenarnya kita boleh mendapatkan idea untuk buat iklan dengan mudah. Lepas ni tak perlu lah anda menunggu ilham lagi dan boleh menghasilkan iklan yang bagus pada bila-bila masa yang anda mahu.

Cara menyusun ayat iklan yang bagus

Apa nak tulis dulu, apa yang kemudian? Macam mana nak susun? Semua persoalan ini akan dijawab langkah demi langkah dalam kitab ini. Anda follow sahaja step dan aktiviti yang disediakan pasti anda akan dapat cara menyusun iklan dengan mudah.

Jenis atau format iklan yang berbeza

Ada 4 jenis ayat iklan diterangkan dalam kitab ini dan cara menulisnya. Ini termasuklah iklan direct, story telling, content dan surat jualan. Anda akan belajar cara menghasilkan keempat-empat format atau jenis iklan ini dengan step-step yang mudah. Lepas ni boleh lah anda pun jadi copywriter yang pro.

Tips penting untuk menghasilkan ayat iklan yang berkesan

Turut terdapat dalam kitab ini ialah beberapa tips penting dan berguna untuk menjadikan iklan anda lebih POWERFUL. Dengan menggunakan tips ini anda akan hasilkan ayat iklan yang bukan sahaja menarik perhatian tetapi juga memberikan kesan kepada pelanggan sampai mereka rasa nak beli.

KITAB ni sesuai untuk siapa?

KITAB COPYWRITING sesuai untuk anda kalau anda masih ada masalah-masalah ini :

Takde idea nak buat ayat iklan

Masih tak faham cara menghasilkan ayat iklan

Tak tahu apakah proses atau langkah-langkah menulis iklan

Nak buat ayat iklan sendiri tapi tak reti

Tak tahu nak susun ayat macam mana

Tak tahu cara buat ayat iklan yang mampu tarik perhatian

Testimoni

Buat masa ini belum ada testimoni daripada KITAB ini sebab ia masih baru. Tapi anda boleh lihat feedback-feedback daripada mereka yang pernah belajar tentang copywriting daripada saya sebelum ini sebagai panduan…

Sebelum baca ebook tuan...saya susah utk reka ayat iklan. Maksudnya surat jualan.. Agak kabur dan tidak ada panduan yang nak dirujuk. Saya belum ada rezki masuk kelas copywriting. Jadi sebelum ini buat iklan tidak ada idea yang jelas. Selepas rujuk pada ebook tuan...ada guideline yang senang utk org newbie seperti saya buat surat jualan, kerana ada garis panduan yang mudah difahami oleh orang biasa seperti saya . Cuma saya perlu lebih latihan selepas ini.
Nur
Sangat membantu..bukan je untuk beginner tapi saya yang dah lama buat surat jualan ni pun rasa agak WOW...!Kita tau nak tulis mana dulu...step by step di ajar dalam panduan..Banyak jugaklah perkara penting yang tertinggal..Kali ni tiap kali nak buat web jualan saya akan rujuk panduan cikgu Ali. Walaupun nampak simple tapi sebenarnya ni ilmu agak advance bagi saya...
Shahmi
Ebook Panduan Menulis Surat Jualan tu memudahkan saya menyusun semula copywriting yang betul supaya prospek dapat faham mesej yang saya nak sampaikan.Tak perlu pening kepala nak buat ayat-ayat canggih. Hanya ikut panduan tu step by step, dah siap Surat Jualan.Tanpa ada basic knowledge copywriting pun masih boleh buat Surat Jualan yang efektif dan betul. Terima kasih cikgu atas Panduan Menulid Surat Jualan tu!
Norhisyam
Baruk siap sengan SOLUTION, dah tepu rasa.
Tapi best so far, panda yang sangat MUDAH diekot and sebenarnya nak toklah yang dicarik akmek selamak tok.

PANTUAN step by step yang pending ASASNYA dolok.
Fitri
Tuan, Jujurnya buku ini membantu saya mengarang ayat cara mudah. Bullet yang jenis straight, nak kata orang lemah marketing buat ayat marketing, ebook ni ter-amas sesuai Saya dah nampak plan nak buat ayat. Selalunya bila anda buat service, masala anda adalah mencari keperluan pelanggan, Tapi buku ni guide saya sampai saya pagan di samping tuan membantu. Allah, kalau dari awal jumpa ebook di saya dah tahap mdrt dan puny agency banyak dah tuan. Better late than never. Dah ada kick-start in writing, next step, push start button and move on..

Insyallah saya mulakan dengan email ada potensi prospek (Surat Jualan)

Moga Allah merahmati tn sentiasa. Halalkan ilmu tuan ya.
Idayu
Membantu sangat cikgu..Selalunya dekat copy writing sell tersekat.,

Lepas ikut struktur yg cikgu bagi tu, mudah..and sy ajar agent lain pun, mereka mudah ikut.. And mereka boleh buat copy writing sender..Hebattt
Hasifi

KITAB ini tidak sesuai untuk anda jika…

Setiap kali anda buat ayat iklan sentiasa dapat lead dan jualan...

Dah biasa buat ayat iklan-iklan yang berkesan...

Dah takde masalah langsung nak tulis ayat iklan...

Idea iklan pun mencurah-curah tanpa perlu fikir panjang…

Ia juga tak sesuai untuk orang yang jenis malas fikir dan nak copypaste sahaja…

KITAB ini adalah untuk mereka yang betul-betul ingin menguasai ilmu copywriting dan mahir menulis iklan sendiri.

Sampai bila nak buang duit upah orang buat copywriting? Itu pun belum tentu menjadi.

Pesaing anda makin hari makin mahir buat copywriting.

Dapatkan KITAB COPYWRITING sekarang juga dan mulalah buat copywriting yang menghasilkan banyak sales!

Berapa harga KITAB COPYWRITING ini?

Kitab ini tersedia dalam 2 pakej :

Ebook sahaja

RM49

Ebook + support

RM149

*Support group dilakukan dalam telegram. Dalam group ini anda boleh bertanya dan juga boleh mohon review ayat iklan yang anda buat. Ia sangat membantu kalau anda sangat perlukan bimbingan untuk buat ayat iklan.

TAPI...

Untuk promosi pra-pelancaran anda boleh dapatkan harga yang sangat istimewa...

Ebook + support

RM149 RM49

Offer ini hanya dibuka selama 24 jam sahaja. Lepas tu anda nak beli kena beli dengan harga biasa.